plenty of comments

to readers, guest photographers and co-authors, thanks for sharing plenty with us!


2009-07-17

västra skogen (4)

Spårspring is a Swedish word for the dangerous practice of running between and across rail tracks. Putting an end to this lethal habit at Västra skogen subway station, these metal sculptures serve as a barrier.
Tunnelbana Västra skogen, Solna (map) 6 July 2009

4 comments:

Anonymous said...

Åhh - den här är ju grym! Jag hade förvisso velat blocka bort plattformen i bakgrunden, och bara få med de där själva... ja, vad man nu ska kalla dem. Att rent praktiskt blocka bort bakgrunden lär vara svårt - men kortare skärpedjup, kanske?

Nu låter det som om jag ger dig bakläxa, så är det inte tänkt, jag föll handlöst för bilden - vinkeln är klockren och linjerna... Ah, linjerna!

Kiwi said...

Men samtidigt ger ju trappan ett djup i bilden, och den är ju inte lika knivskarp som ... ja, vad man nu ska kalla dem. Det ser nästan ut som det är en glasskiva mellan trappa och konst (ska jag kalla dem). Nästan lite svårt att avgöra om det färglada kaklet hör till trappan eller till konsten.

Kiwi said...

Jag gjorde ett blurrigt försök på lekplatsen

stromsjo said...

Kul att den här väcker lite funderingar.

Som vanligt var det något helt annat jag siktade på, nämligen att fånga ett tåg som susar in mellan metallskulpturen och plattformen. Därför hade jag inte så mycket funderingar på skärpan hos en trappa som ändå inte skulle synas. Däremot var jag lite perplex över fokus på plåtbitarna. Å ena sidan har de en naturlig huvudroll i bilden - å andra sidan blir det obarmhärtigt tydligt att ingen rengjort dem på bra länge...

Tack för tankar.

Varianten med tåg i bakgrunden blev inte hälften så bra som jag hoppats men på förekommen anledning får jag nog visa den en dag ändå.

plenty more from Stockholm, Sweden - click on photos to enlarge!